Слідчі органи мали з'ясувати походження конфіскованих Латвією €50 млн - нардеп

Слідчі органи мали з'ясувати походження конфіскованих Латвією €50 млн - нардеп

Укрінформ
Латвія вилучила на користь своєї казни 50 млн євро, які могли бути викрадені з держбюджету України, через погану роботу слідчих органів України.

Таку думку висловив на засіданні круглого столу в Укрінформі народний депутат України Віктор Чумак.

"Для Латвії це не гроші держави України, для суду Латвії це безхозні гроші, де не можна встановити хазяїна. І це робота прокуратури, це робота слідчих органів, які не змогли найти відповідних доказів, що це є гроші, переведені латвійській або іншій фірмі з України внаслідок корупційних оборудок", - сказав Чумак.

Він зауважив, що якщо екс-віце-прем'єр Сергій Арбузов неодноразово казав, що це не його гроші, то слідчим треба було з'ясувати, з якого офшора вони зайшли до Латвії. 

Як повідомляв Укрінформ, напередодні латвійські ЗМІ повідомили, що в країні триває розслідування у справі про походження грошей, які могли бути викрадені з держбюджету України, а потім легалізовані через латвійські банки. За даними ЗМІ, на сьогоднішній день кількома вердиктами судів у Латвії 50 млн євро вже визнано незаконно придбаними і вилучено на користь латвійської казни.

Колишній віце-прем'єр Сергій Арбузов заявив, що у нього немає банківських рахунків у Латвії, а інформація ЗМІ про конфіскацію 50 млн євро на його рахунках у цій країні не відповідає дійсності. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-