Ващиковський: На ЄС лежить зобов'язання щодо введення безвізу з Україною

Ващиковський: На ЄС лежить зобов'язання щодо введення безвізу з Україною

Укрінформ
Міністр закордонних справ Республіки Польща Вітольд Ващиковський певен, що Україна зробила велику роботу з виконання вимог щодо запровадження безвізового режиму з ЄС і зараз зобов'язання лежать на Європейському Союзі.

Про це він заявив під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Співрозмовники відзначили важливість впровадження безвізового режиму між Україною та ЄС вже найближчим часом. В цьому контексті міністр закордонних справ Польщі зазначив, що Україна зробила велику роботу з виконання вимог щодо запровадження безвізового режиму з ЄС і зараз вже "на Європейському Союзі лежить зобов'язання по запровадженню цього режиму з Україною", - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі Порошенко подякував Польщі за її активну роль в консолідації позицій країн ЄС на підтримку територіальної цілісності і суверенітету України, а також сприяння нашій країні в реалізації програми внутрішніх реформ. Він особливо наголосив на необхідності розбудови економічних взаємин між Україною та Польщею, зокрема у галузі енергетики. "Немає альтернативи стратегічному партнерству між Україною та Польщею", - підкреслив Президент.

При цьому, під час бесіди було наголошено на важливості укладення найближчим часом двосторонньої угоди про співробітництво у сфері оборони, а також продовження взаємодії по лінії українсько-польсько-литовської бригади.

Порошенко також поінформував співрозмовника щодо поточної ситуації на сході України та особливо підкреслив важливість підтримки Польщею політики санкцій проти країни-агресора у зв’язку з невиконанням нею взятих на себе зобов’язань у рамках Мінського процесу.

Окрему увагу було приділено питанням підготовки офіційного візиту Президента України до Польщі у грудні цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-