Путілов пояснює події в Херсонській облраді «геополітикою»

Путілов пояснює події в Херсонській облраді «геополітикою»

Укрінформ
Голова Херсонської обласної ради Андрій Путілов, якого 9 вересня частина депутатів облради відправила у відставку, пояснює нинішні події у прикордонній з анексованим Росією Кримом Херсонській області та облраді геополітичними чинниками.

Про це Путілов заявив напередодні ввечері на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я впевнений: те, що сьогодні відбувається у Херсоні (в обласній раді - ред.), це все у межах геополітики. Тут не лише Київ (внутрішні загальноукраїнські політичні фактори, які впливають на ситуацію в області - ред.), а набаго далі. Херсонщина сьогодні має унікальний статус. Тут можуть бути задіяні будь-які сили, будь які технології, щоб розхитати ситуацію саме на Херсонщині", -сказав Путілов.

Путілов зазначив, що "Служба безпеки України повинна чітко контролювати всі ці процеси, щоб не було загрози національній безпеці нашої держави".

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні голова Херсонської облради Андрій Путілов написав заяву про відставку.

Минулої п'ятниці частина депутатів Херсонської обласної ради після закриття Путіловим сесії обласної ради вирішила продовжити роботу цієї сесії і проголосувала за звільнення Андрія Путілова з посади голови обласної ради. Сесія обласної ради була закрита головуючим на ній головою облради Андрієм Путіловим у зв'язку з тим, що більшість депутатів не хотіла голосувати за ухвалений на президії облради порядок денний сесії. За підсумками таємного голосування відставку Путілова підтримали 38 депутатів з 41 присутнього на той момент у сесійній залі, 3 депутати утрималися. Усього в Херсонській обласній раді 64 депутати.

Путілов звернувся із позовом у Херсонський окружний адміністративний суд із проханням визнати рішення частини депутатів Херсонської обласної ради про його відставку протиправним та скасувати його. 13 вересня 2016 року Херсонський окружний  адміністративний суд прийняв ухвалу, в якій зупинено рішення Херсонської обласної ради №190 від 9 вересня 2016 року "Про звільненння Путілова А.С. з посади голови Херсонської обласної ради" до набрання судовим рішенням законної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-