Комітет ПАРЄ закликав Росію вивести війська з України

Комітет ПАРЄ закликав Росію вивести війська з України

Укрінформ
Комітет ПАРЄ закликав Росію вивести свої війська та припинити постачати зброю і військову техніку сепаратистам на сході України.

Такий заклик міститься у доповіді «Політичні наслідки конфлікту в Україні» чеського парламентарія, доповідача комітету з політичних питань і демократії ПАРЄ Крістіни Зеленкової. Доповідь підготовлена до обговорення і ляже в основу відповідної резолюції, яку асамблея прийматиме під час осінньої сесії з 10 по 14 жовтня у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Комітет з політичних питань і демократії шкодує про те, що з точки зору деградації рівня безпеки і через відсутність стійкого режиму припинення вогню не спостерігається жоден прогрес на шляху здійснення політичних аспектів у контексті реалізації усіх заходів Мінських домовленостей. Він (комітет) укотре заявляє про свою підтримку мирного врегулювання конфлікту і мінського процесу і закликає Росію вивести свої війська з території України і припинити постачання військової техніки сепаратистів», - йдеться у документі.

У своїй доповіді по Україні, яку парламентарії ПАРЄ обговорюватимуть у середу 12 жовтня, комітет підтвердив свою прихильність територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

«Комітет (також) висловив жаль, що, попри наполегливу відмову міжнародної спільноти визнавати анексію Криму Росією і застосування різних видів санкцій проти Росії і російських громадян, анексія не лише не була скасована, але й становище у галузі прав людини на півострові продовжує погіршуватися», - зауважила у преамбулі доповіді Зеленкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-