Уряд погодив законопроект про спецконфіскацію

Уряд погодив законопроект про спецконфіскацію

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про наявність домовленості між окремими політиками і народними депутати щодо блокування ухвалення законопроекту, який стосується спецконфіскації.

Про це він розповів на засіданні уряду під час розгляду нової редакції відповідного проекту закону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Давно вже говорять серед депутатів і серед політиків, що дехто намагається блокувати цей процес, дехто з лідерів однієї з політичних фракцій українського парламенту, і це є дуже насторожуюча інформація, що начебто домовилися з цими представниками банди, яка ці кошти вкрала, що будуть блокувати в парламенті прийняття цього рішення. А там далі потім, коли ці гроші будуть, не дай Бог, розблоковані, отримають за це нагороду», - зазначив Гройсман, коментуючи необхідність ухвалення Верховною Радою законопроекту про спецконфіскацію.

«Усі знають, про кого я говорю? Знаєте? Борці за тарифи! Хай краще поборються за 1,5 млрд доларів, щоб вони були повернуті в бюджет країни», - додав Прем'єр-міністр.

Як зауважив міністр юстиції Павло Петренко, Мін'юст спільно з робочою групою, до якої увійшли народні депутати з фракцій коаліції, та європейськими експертами напрацювали нову редакцію законопроекту про так звану цивільну спецконфіскацію.

«Цей законопроект треба було голосувати ще позавчора, тому що він дає механізми нашим правоохоронним органам стягнути в дохід держави понад 50 млрд гривень», - підкреслив Петренко.

За результатами розгляду законопроекту уряд ухвалив рішення про направлення його до парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-