Гройсман і єврокомісар Хан у Вінниці дадуть старт програмі підтримки децентралізації

Гройсман і єврокомісар Хан у Вінниці дадуть старт програмі підтримки децентралізації

Укрінформ
У четвер Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та комісар ЄС з питань розширення та політики добросусідства Йоханесс Хан у Вінниці дадуть старт реалізації програми з підтримки децентралізації «U-LEAD з Європою»: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку».

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

«У четвер у Вінниці відзначатимуть офіційний початок програми «U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку». Програма спільно фінансується Європейським союзом та країнами-членами з метою підтримки українського уряду у впровадженні важливої реформи децентралізації в Україні», - повідомили у департаменті.

Участь у заході візьмуть представники української влади місцевого, регіонального та національного рівнів, а також міжнародні донори та агенції, які реалізовуватимуть програму, представники ЄК, Данії, Німеччини, Польщі та Швеції. Презентація програми відбудеться у четвер у концертній залі Вінницької обласної філармонії.

Згідно з повідомленням, за підтримки програми U-LEAD, бюджет якої становить 97 млн євро, в Україні буде створено прозору і підзвітну багаторівневу систему управління, яка реагуватиме на потреби громадян.

Метою програми є посилення спроможності ключових суб’єктів на національному, регіональному та місцевому рівнях задля реалізації регіональної політики та реформи децентралізації, а також вдосконалення адміністративних послуг на місцевому рівні для громадян України.

Зокрема, програма буде спрямована на підвищення рівня інституційного розвитку органів влади на всіх рівнях для ефективної реалізації децентралізації та регіональної політики, а також на створення Центрів надання адміністративних послуг та забезпечення активної участі громадян у місцевому розвитку.

Як повідомляв Укрінформ, угоду між урядом України та Європейською Комісією про фінансування "U-LEAD з Європою: Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку" на 97 млн євро підписано 22 квітня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-