Парубій вже у Страсбурзі. Зустрінеться з керівниками парламентів країн Європи

Парубій вже у Страсбурзі. Зустрінеться з керівниками парламентів країн Європи

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій прибув до Страсбурга, де візьме участь у Європейській конференції голів парламентів, що розпочнеться у четвер, 15 вересня.

Про це йдеться на офіційній сторінці Постійного представництва України при Раді Європи.

«Прилетіли делегації. Перша - голова Верховної Ради Андрій Парубій. У нього буде насичений візит по лінії ЄС і Ради Європи. Настрій у Парубія бойовий та й загалом він нам сподобався - людина Майдану, яку не зіпсувала влада», - йдеться у дописі.

Крім того, зауважили українські дипломати, до складу другої делегації увійшли представники комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. Вони вивчатимуть децентралізацію і обмінюватимуться досвідом.

Як повідомляв Укрінформ, голова Верховної Ради України Андрій Парубій перебуватиме з візитом у Франції до 17 вересня. Програмою візиту передбачені зустрічі з керівниками парламентів країн Європи, з Комісаром ЄС з питань розширення та політики сусідства Йоханнесом Ханом (Європейський парламент), з Головою делегації Європейського парламенту у Парламентському комітеті асоціації Україна-ЄС Андреєм Плєнковичем, з президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем, з Президентом Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунтом, з генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом. 

Планується, що спікер виступить із доповіддю у частині конференції на тему: «Криза у зв'язку з міграцією та біженцями в Європі - роль та обов'язки парламентів». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-