Тандіт: Заручники – основна тема зустрічі у Мінську 21 вересня

Тандіт: Заручники – основна тема зустрічі у Мінську 21 вересня

Укрінформ
Головною темою зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську 21 вересня стане звільнення заручників.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт.

«Визначено термін, що підтверджує припинення невизначених за Мінськом обстрілів. Для нас дуже важливо зупинити ці обстріли, тому що з 1 вересня діти пішли до школи і питання безпеки стоїть максимально актуально, це перше. Друге – визначена основна тема наступної мінської зустрічі, яка відбудеться 21 вересня, це тема визволення заручників. Ми дійсно зацікавлені у звільненні всіх наших хлопців, але ми розуміємо, що для РФ це точка опори, за допомогою якої вони намагаються розмовляти з нами з позиції сили. Головний пріоритет, який зараз позначений головою СБУ, – проведення спеціальних заходів для того, щоб були звільнені всі наші хлопці», – заявив Тандіт.

За його словами, також дуже важливо, що бойовики підтвердили наявність у них 47 заручників у Донецьку і Луганську.

«Для нас це дуже важливо, тому що ще наприкінці липня була визначена лише 21 людина наших заручників. Ми готові до звільнення за формулою «всіх на всіх» і ми готуємося до того, що цю формулу буде реалізовано. Україна зробила все, щоб звільнення відбулося найближчим часом», – додав він.

Тандіт також заявив, що Україна розраховує, що найближчим часом процес звільнення заручників буде розблоковано.

Раніше народний депутат Надія Савченко за результатами зустрічей у Брюсселі з євродепутатами від Польщі, Литви та Німеччини висловила впевненість у тому, що незабаром ними будуть зроблені нові заяви і прийняті нові резолюції щодо звільнення полонених на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-