Україна розглядає вихід з ПАРЄ, але не з Ради Європи - Кулеба

Україна розглядає вихід з ПАРЄ, але не з Ради Європи - Кулеба

Укрінформ
Припинення роботи делегації Верховної ради України в роботі Парламентської асамблеї Ради Європи не означає припинення участі в роботі Ради Європи.

Про це написав представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба на своїй сторінці у Facebook.

"Рішення про припинення участі України в ПАРЄ має ухвалювати винятково наша парламентська делегація. Наскільки мені відомо, делегація цей варіант серйозно розглядає", - написав він.

Кулеба нагадав, що росіяни не виконали жодного з пунктів резолюцій ПАРЄ, але впливова група членів Асамблеї готова закрити на це очі.

"Єдиний аргумент прихильників повернення: нам потрібен діалог з Росією. Детального пояснення цього аргументу або інших аргументів я особисто не чув. Взагалі", - підкреслив він.

Кулеба також зазначив, що у випадку, якщо росіяни повернуться, а українці вийдуть із ПАРЄ, то складеться абсурдна ситуація, коли агресор, "який наплював на Раду Європи, буде в Асамблеї, а жертва агресії, яка активно впроваджує стандарти Ради Європи, буде поза нею".

Як повідомлялося, голова української парламентської делегації у ПАРЄ Володимир Ар’єв заявив, що йде дискусія про можливість відмови від участі в роботі асамблеї, якщо буде повернуто делегацію РФ за принципом "широко закритих очей".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-