Стандарти НАТО закладають у все виробництво зброї в Україні - Турчинов

Стандарти НАТО закладають у все виробництво зброї в Україні - Турчинов

Укрінформ
Стандарти НАТО закладаються в усі види зброї та техніки, які проектують і виробляють в Україні.

Про це повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов в інтерв'ю УНІАНу.

"У нові види зброї та техніки, які ми зараз проектуємо і виробляємо, відразу закладаються стандарти НАТО. Відразу потрібно озброюватися так, щоб не було необхідності переозброюватися, щоб наша зброя нічим не поступалася кращим зразкам. І це досить витратна тема. При проблемному бюджетному фінансуванні, при тому ж саботажі в парламенті, це дуже важко дається", - сказав Турчинов.

Він також додав, що сьогодні Україна виробляє широкий спектр зброї та військової техніки. 

"У 2014-му ми заклали основи і запустили процеси. Це - виробництво, це вимагає часу. Звичайно, не можна було за березень або квітень 2014 року все відразу відновити. Реальні результати оборонпром почав давати вже з 2015 року. Ми закриваємо всі основні потреби в техніці й озброєнні наших Збройних Сил, Нацгвардії, всіх силових структур", - уточнив Турчинов.

Секретар РНБО також зауважив, що українські підприємства виготовляють багато позицій: починаючи від пістолетів і автоматів та закінчуючи бронетехнікою і потужними ракетними комплексами.

"Але дуже складно закривати весь спектр сучасних озброєнь самостійно. Умовно кажучи, у нас є потужна ефективна бронетехніка, але щоб вона відповідала найвищим стандартам, необхідні найсучасніші приціли, необхідні прилади нічного бачення і т.п. Тому нам дуже потрібна військово-технічна кооперація з нашими партнерами", - наголошує Турчинов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-