Волинська трагедія: Україна і Польща домовилися про спільний форум

Волинська трагедія: Україна і Польща домовилися про спільний форум

Укрінформ
Міністри закордонних справ України і Польщі домовилися сприяти роботі істориків в обох країнах, які вивчать архівні матеріали Волинської трагедії, і призначити співголів українсько-польського форуму з цього питання.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на спільному брифінгу з міністром закордонних справ Республіки Польща Вітольдом Ващиковським, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми торкнулися ставлення нашого суспільства до трагічних подій на Волині. Ми не маємо боятися себе і своєї історії, але мусимо ставитися до неї і своєї дружби відповідально. Тому ми домовилися сприяти роботі наших істориків, які будуть документально дивитися в архівах, що і як відбулося. І ми домовилися, що призначимо співголів українсько-польського форуму, які будуть цьому послідовно сприяти", - сказав Клімкін.

 Як повідомляв Укрінформ, 22 липня нижня палата Польського парламенту (Сейм) ухвалила резолюцію у справі Волинської трагедії, назвавши її "геноцидом польського народу" і встановивши 11 липня Національним днем пам'яті.

8 вересня народні депутати України ухвалили заяву Верховної Ради "У зв'язку з ухваленням Сенатом і Сеймом Республіки Польща постанов від 7 липня 2016 року та 22 липня 2016 року щодо оцінки польсько-українського конфлікту в роки Другої світової війни", в якій назвали ухвалення рішення польським Сеймом і Сенатом щодо Волинської трагедії політизацією українсько-польських історичних сторінок й заявили, що необхідно з належною повагою і рівною турботою вшановувати пам'ять усіх жертв на території обох держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-