Армійцям за два роки дали 2,5 тисячі квартир - Порошенко

Армійцям за два роки дали 2,5 тисячі квартир - Порошенко

Укрінформ
За два останні роки військовослужбовці Збройних сил України отримали близько 2,5 тис. квартир, ще понад 2 тис. - воїни Нацгвардії, СБУ та прикордонники.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час церемонії передачі нового житла учасникам АТО у рамках робочої поїздки у Дніпро, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми на сьогоднішній день приділили першочергову увагу забезпеченню житлом військовослужбовців. Мені приємно, як Верховному Головнокомандувачу, звітувати перед суспільством. Майже 2,5 тис. квартир були за ці два роки передані військовослужбовцям лише Збройних сил, ще більше 2 тис. - підрозділам Національної гвардії, Службі безпеки, прикордонникам", - сказав він.

Порошенко наголосив, що за два останні роки продемонстровано, як якісно змінилося ставлення держави до Збройних сил та інших військових формувань. Витрачаючи кошти на сектор оборони і безпеки, держава дбає не лише про те, аби солдат був одягнутий, нагодований і озброєний, але й про те, аби йому було куди повернутися.

"Ще одна важлива характеристика - це вартість будівництва. Я подивився звіти: у 2013-2014 роках вартість будівництва одного квадратного метра житла коштувала 14, 16, а інколи і 22 тис. грн. Тиждень тому ми здавали будинок Службі безпеки України, де вартість була 8,800. Сьогодні за рахунок того, що служба транспорту використовувала можливості власних будівельників, вартість житла у цьому будинку складає трохи більше 2 тис. грн. Це є приклади ефективного використання кожної копійки державних коштів, які сьогодні Україна виділяє на сектор оборони і безпеки", - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-