Ващиковський: Польща ніколи не змириться з агресією РФ проти України

Ващиковський: Польща ніколи не змириться з агресією РФ проти України

Укрінформ
Варшава ніколи не погодиться на агресію Москви проти Києва і наполягатиме на продовженні санкцій проти Росії, яка має всі важелі у руках для деескалації конфлікту.

Про це йдеться у статті “Відкриті двері для України” глави МЗС Польщі Вітольда Ващиковського, опублікованій у польському виданні Rzeczpospolita перед його візитом в Україну.

“Ми (поляки – ред.) завжди прагнули, щоб українці жили у демократичній, стабільній і безпечній державі. Тому, ми ніколи не погодимося на агресивні дії (Росії – ред.) щодо суверенної і незалежної України. Ми рішуче засуджуємо російську політику економічного і військового тиску на нашого сусіда”, - написав Ващиковський.

Він підкреслив, що понад два роки незаконної анексії Росією Криму і розв’язаного Москвою збройного конфлікту на Донбасі показує, що “гальмування силою проєвропейського вибору українців не приносить інших ефектів, окрім порушення прав людини, смерті і руйнувань”.

 “Польща вважає, що врегулювання збройного конфлікту на Донбасі і повне відновлення територіальної цілісності України має відбуватися шляхом імплементації Мінських домовленостей і шляхом політичних рішень", - підкреслив глава польської дипломатії у своїй статті.

Ващиковський наголосив: помиляється той, хто вважає, що в окремих європейських столицях втомляться від української теми чи вірить, що агресивна політика доконаних фактів і порушення міжнародного права принесе свої результати.

“Саме таке мислення є причиною збереження санкцій проти Росії, яка як сторона, яка відповідає за виникнення конфлікту, має також можливості для його деескалації”, - наголошує глава польської дипломатії.

Він зазначив, що Польща разом з іншими країнами намагається переконувати Росію, що динамічні зміни в Україні, які мають місце з 2014 року, не є наслідком виключно підтримки з боку ЄС та НАТО, а насамперед наслідком свідомого і вільного вибору українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-