Парубій їде до Франції

Парубій їде до Франції

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій 13-17 вересня здійснить візит до Французької Республіки та візьме участь у Європейській конференції голів парламентів у місті Страсбург.

Про це повідомляє сайт ВР.

«Програмою візиту передбачені зустрічі з керівниками парламентів країн Європи, з Комісаром ЄС з питань розширення та політики сусідства Йоганнесом Ханом (Європейський Парламент), з Головою делегації Європейського парламенту у Парламентському комітеті асоціації Україна-ЄС Андреєм Плєнковичем, з президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем, з Президентом Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунтом, з генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом», - ідеться в повідомленні.

Планується, що спікер виступить із доповіддю у частині конференції на тему: «Криза у зв'язку з міграцією та біженцями в Європі - роль та обов'язки парламентів».

Крім того, передбачаються двосторонні зустрічі Парубія з головою Комітету Європарламенту в закордонних справах Елмаром Броком; із заступником голови Комітету Європарламенту Яцеком Саріушем-Вольські; з головою Стортингу (Парламенту) Королівства Норвегія Олеміком Томмессеном, з комісаром з прав людини Ради Європи Нільсом Міжнієксом та з президентом Німецького Бундестагу Норбертом Ламмертом.

«Відбудеться зустріч глав п'яти парламентів, за результатами якої планується Спільна заява Пам'яті та Солідарності», - розповіли у ВР.

Як зазначили у прес-службі Українського парламенту, темами нинішньої Європейської конференції будуть «Криза у зв'язку з міграцією та біженцями в Європі - роль та обов'язки парламентів», «Національні парламенти і Рада Європи: спільне просування демократії, прав людини та верховенства права», «Мобілізація парламентів проти ненависті заради інклюзивних та нерасистських спільнот».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-