Посол Польщі в Україні: Путін перетнув червону межу, можливі нові провокації

Посол Польщі в Україні: Путін перетнув червону межу, можливі нові провокації

Укрінформ
Новий посол Польщі в Україні Ян Пєкло вважає, що українцям потрібна політична та економічна підтримка поляків.

Про це інформує Польське Радіо.

"Україні потрібна Польща, як висохлій землі дощ", - наголосив дипломат.

"Я буду продовжувати у Києві те, що вже було розпочато моїми попередниками, попередніми президентами та урядами", - відзначив він. "Насправді контекст щодо України є, можливо з певною зміною акцентів, постійно дуже подібним", - додав Пєкло.

На думку посла, Україна є дуже важливим партнером. "Вона - наш сусід і ми хочемо, аби вона була демократичною країною, що розвивається і яка хоче наблизитися до Європейського Союзу та, можливо, навіть до НАТО", - відзначив він.

"Нині є неповторна можливість разом з Україною збудувати кращу Європу", - вважає Пєкло. "Поки є так, що Україна вирішила підписати угоду про асоціацію з ЄС і піти шляхом демократії та інтеграції із Заходом", - нагадав він. Як визнав дипломат, кошти таких дій величезні. "Українці заплатили найвищу можливу ціну за це – ціну життя та крові", - зауважив Пєкло.

За словами посла, цей процес триватиме, оскільки Росія продовжує дестабілізувати Україну: "В інтересах Польщі та Європи - аби Україна була стабільною, демократичною країною".

Як визнав посол, Україні потрібна величезна підтримка. "Політична, фінансова підтримка проектів і економічних реформ, консультацій, допомога у реформі децентралізації, що обмежила б корупцію. Країні потрібен культурний обмін, скасування візового режиму з ЄС, що, вірогідно, відбудеться у цьому або на початку наступного року", - відзначив Пєкло.

На думку політика, Росія "перевернула з ніг на голову всю безпекову архітектуру в Європі". "Вона розвалила домовленості про непорушність кордонів. Росія – це загроза, у цьому сумнівів немає, - визнав посол. Однак, як додав він, фінансова ситуація Росія є нині складною. "Витрати на останні військові вишколи – величезні. Путін вже перетнув червону лінію і не виключено, що можлива знову якась провокація. Невідомо, що він тепер зробить, але існує певна тривога щодо країн Балтії", - відзначив посол Польщі в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-