Москва готова домовитися з Києвом щодо

Москва готова домовитися з Києвом щодо "боргу Януковича" до суду

Укрінформ
Росія готова на досудові домовленості з Україною щодо "боргу Януковича".

Про це заявив міністр фінансів РФ Антон Силуанов, передає РИА Новости.

"Ми будемо готові розглядати питання про досудову домовленість (на 3 мільярди доларів — ред.)", — сказав він журналістам у понеділок.

"За умови, що пропозиції української сторони будуть суттєво відрізнятися від тих пропозицій, на які погодилися комерційні кредитори. Ми не зможемо домовитися, якщо українська сторона займе ту ж позицію", — додав міністр.

Силуанов також заявив, що має намір зустрітися з міністром фінансів України Олександром Данилюком у Вашингтоні на початку жовтні за посередництвом Німеччини.

"Є в наших планах зустрітися у Вашингтоні з міністром фінансів України за посередництва Федеративної республіки Німеччини. Такі домовленості є", — сказав він.

Як відомо, Росія домагається виплати Україною "боргу Януковича" – трьох мільярдів доларів, які влада колишнього президента взяла в кінці 2013 року. Україна наполягає на реструктуризацію цього боргу, як це було зроблено з іншими зовнішніми боргами країни.

Як заявляв минулого тижня заступник міністра фінансів РФ Сергій Сторчак, розгляд позову Росії до України по "боргу Януковича" відбудеться 17-20 січня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-