Академія прокуратури:

Академія прокуратури: "Л/ДНР" треба визнати терористичними організаціями

Укрінформ
Самопроголошені  "ДНР" та "ЛНР" необхідно визнати терористичними організаціями на законодавчому рівні, аби таким чином полегшити роботу правоохоронців під час притягнення до відповідальності їх учасників.

Відповідну думку під час "круглого столу" в Укрінформі "Чи врятує Україну реформування міжнародного права?" висловив  співробітник відділу науково-методичного забезпечення участі прокурора у кримінальному провадженні Національної академії прокуратури України Руслан Брящей.

"На сьогоднішній день дуже важко притягнути до відповідальності осіб, які звинувачуються у терористичній діяльності, оскільки зараз на законодавчому рівні ні "ЛНР", ні "ДНР" не визнані терористичними організаціями", - зазначив він.

За словами Брящея, через прогалини в законодавстві, наразі прокурорам доводиться виконувати складну роботу, аби довести в суді, що учасники "ДНР" чи "ЛНР" злочинці. У таких справах прокурори намагаються довести факти вчинення злочинів, що зробити дуже складно, оскільки вони скоюються на непідконтрольній Україні території.

Крім того, він констатував проблеми правоохоронців під час притягнення до відповідальності злочинців, які втекли до Криму: "Там переховується чимало злочинців і ми не оголошуємо їх у міжнародний розшук через те, що вважаємо цю територією своєю, але, тим не менше, територіальних важелів впливу у нашої правоохоронної системи там немає".

Науковець також вважає недоліком непроголошення українською владою відкритої війни з Російською Федерацією. "Світове співтовариство не може реагувати на агресію стосовно України, тому що ми самі говоримо, що у нас відбувається АТО, а не військова агресія стосовно нашої держави", - зазначив Брящей. Водночас він відзначив досягнення української дипломатії та персонально постійного представника України в ООН Юрія Сергеєва у визнанні Росії країною-агресором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-