Мін'юст та Нацполіція об’єднали зусилля у боротьбі з рейдерством

Мін'юст та Нацполіція об’єднали зусилля у боротьбі з рейдерством

Укрінформ
Міністерство юстиції України та Національна поліція України підписали Меморандум про співпрацю в частині протидії рейдерству.

Підписи в понеділок під цим документом поставили міністр юстиції Павло Петренко та голова Нацполіції Хатія Деканоідзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогоднішнє підписання меморандуму це фіксація тих дій, які ми проводимо спільно протягом останніх декількох місяців", - сказав він. 

За його словами, комісія в Міністерстві юстиції працює фактично в щоденному режимі по всім фактам, "де ми встановлюємо факти зловживання з боку чи то реєстраторів, чи заявників, чи так званих "нечистих на руку" представників бізнесу". Ці матеріали ми передаємо до Нацполіції, сказав Петренко, підкресливши, що зараз це єдиний правоохоронний орган, який співпрацює з Мін'юстом і в автоматичному режимі опрацьовує звернення міністерства і порушує кримінальні провадження.

Але міністр наголосив, що для боротьби з рейдерством потрібен дієвий механізм у вигляді запровадження кримінальної відповідальності та можливості конфіскації майна у тих осіб, які причетні до рейдерства.

"Нами напрацьований комплексний законопроект 5067. Я особисто глибоко переконаний, що рейдерство відійде в історію, коли ми приберемо будь-яку мотивацію і економічні підстави для цього. Коли це буде невигідно для тих осіб, які займаються цими поганими справами, коли вони будуть розуміти що за ці дії вони понесуть реальну відповідальність, втратять все своє майно і сядуть на багато років в тюрму. Тому законопроект 5067 повинен стати законом найближчими сесійними тижнями", - підкреслив він.

Деканоідзе переконана, що Меморандум не буде ефективним, якщо не буде єдиної політичної волі. За її словами, інколи за рейдерством стоять дуже впливові групи осіб або окремі люди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-