Клімкін сказав, без чого неможливо вийти з

Клімкін сказав, без чого неможливо вийти з "глухого кута" на Донбасі

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін очікує, що Європарламент ухвалить рішення щодо безвізового режиму з Україною вже найближчим часом.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Die Welt, опублікованому 12 вересня, повідомляє DW.

"Я очікую, що ще в цьому місяці або у жовтні Європарламент проголосує за безвізовий режим і ми отримаємо позитивне рішення ЄС до листопада. Ми довели, що справді провели всі реформи, що зазначалися як передумова для безвізового режиму", - зазначив міністр і додав, що в сфері боротьби з корупцією в Україні щоденно здійснюються затримання і наступним кроком буде притягнення винних до суду.

Відповідаючи на запитання щодо шляхів виходу з "глухого кута" у процесі врегулювання конфлікту на Донбасі, Клімкін зазначив, що це неможливо без політичного тиску на Росію з боку ЄС та "всього цивілізованого світу".

"Тому важливо, щоби санкції залишалися в силі, поки ми не побачимо справжнього результату імплементації Мінських угод", - сказав міністр.

У відповідь на запитання, чи боїться Клімкін імовірного послаблення санкцій ЄС проти Росії наступного року, міністр відповів, що відвернення від політики солідарності з Україною "матиме негативні наслідки для самоусвідомлення ЄС". Водночас він розкритикував політику Євросоюзу щодо Москви, назвавши проблемою "відсутність єдиної стратегії та спільної політичної волі" в цьому питанні всередині Євросоюзу.

Клімкін додав, що Україна потребує від Заходу озброєнь оборонного характеру та засобів зв'язку задля стримування загострення ситуації на Донбасі та "щоб Росія залишалася на кордоні" з нині непідконтрольними Києву регіонами Сходу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-