Україна може залучити до $5 мільярдів інвестицій на рік – Ложкін

Україна може залучити до $5 мільярдів інвестицій на рік – Ложкін

Укрінформ
Україна вже наступного року зможе залучити $3-5 мільярдів інвестицій.

Про це у Фейсбуці написав глава Націнвестради Борис Ложкін.

"Я розраховую, що вже в наступному році Національній інвестраді вдасться реалізувати кілька серйозних інституційних ініціатив, а також залучити $3-5 млрд. Потенціал і можливості для гарного старту у нас є", - запевнив він.

Він підкреслив, що зростання економіки неможливе без серйозного припливу зовнішніх інвестицій.

"Тільки значний обсяг іноземного капіталу забезпечить необхідне нам багаторічне збільшення ВВП у 6,5-9% на рік. Але є проблема. Україна зараз не може запропонувати готові інвестиційні проекти, в які можна було б вкласти, наприклад, $5-10 млрд", - зазначив глава Націнвестради.

За його словами, вирішення завдання залучення інвестицій полягає не тільки у пошуку інвесторів. Вкрай важливим є створення системи, яка здатна продукувати великі інвестиційні проекти.

"Потрібно змінювати ставлення до інвесторів по всій вертикалі влади. Держава має стати клієнтоорієнтованою – не тільки інформувати інвесторів про те, куди можна вкладати гроші, але і пропонувати проекти та рішення. І зрозуміло, супроводжувати їхню реалізацію. Одним з пріоритетів роботи Національної інвестиційної ради якраз і є створення правильного середовища для інвестора", - заявив Ложкін.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко 29 серпня оголосив про відставку Бориса Ложкіна з посади голови АП і призначив замість нього Ігоря Райніна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-