«Російські» вибори в Україні: ЦВК РФ заявив про дискримінацію

«Російські» вибори в Україні: ЦВК РФ заявив про дискримінацію

Укрінформ
На виборах до Держдуми РФ в Україні зможуть проголосувати лише співробітники посольства і консульств.

Так прокоментував заяву Президента України Петра Порошенка про неможливість організувати голосування громадян РФ в Україні член ЦВК РФ Василь Лихачов, передає ТАСС.

«Такого роду офіційна позиція створює серйозні перешкоди для проведення публічних виборів, щоб люди приходили до посольства Росії у Києві або до трьох генеральних консульств у Харкові, Одесі та Львові. У цій ситуації у нас залишається право провести вибори на території цих російських закордонних установ лише для дипломатичного та адміністративно-технічного складу», – сказав він.

Лихачов зауважив, що посольства і консульства, відповідно до міжнародного права, є територією РФ, і «там нам ніхто не завадить» провести голосування.

У той же час він зазначив, що ЦВК РФ обговорить це питання на засіданні у понеділок. Позицію України Лихачов назвав недружнім актом щодо РФ і «продовженням політики обмежень, дискримінації, необ'єктивного підходу».

За його словами, на даний час у Україні перебуває біля 80 тисяч російських виборців, які не зможуть взяти участь у виборах.

Нагадаємо, у РФ 18 вересня пройдуть вибори до Держдуми та інших органів влади.

Раніше у Росії заявили, що побоюються проблем з організацією виборів на території України, зокрема, член ЦВК РФ Василь Лихачов наприкінці серпня заявив, що «є інформація, що «Правий сектор» готується до провокацій».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-