Каськів у Панамі попросив політичного притулку

Каськів у Панамі попросив політичного притулку

Укрінформ
Панамський суд обрав екс-голові Держінвестпроекту Владиславу Каськіву запобіжний захід у вигляді застави у сумі 600 тисяч доларів та обмежив його пересування у Панамі.

Про це пише "Українська правда".

Як повідомив 10 вересня заступник генпрокурора України Євген Єнін, відповідне рішення суд ухвалив в ніч на 10 вересня. 

"Щойно Каськів сплатить гроші, його звільнять з під варти.  Каськіва зобов'язали двічі на тиждень відмічатися у відділку місцевої поліції" ,- зазначив Єнін.

"Готовність Каськіва до співпраці з українськими правоохоронцями виявилася "липою". Скороченої процедури екстрадиції не буде. Каськів подав клопотання про політичний притулок. Шанси на задоволення вкрай низькі, однак це додатковий час", - додав він. 

Раніше Єнін зазначав, що  до Каськіва було застосовано тимчасовий арешт терміном до 40 діб на підставі ухвали панамського суду від 25 серпня. 

"У разі потреби панамський суд може застосувати також екстрадиційний арешт на підставі запиту ГПУ про видачу особи, оригінал якого вже передано до Панами", - додав Єнін. 

Як відомо, Каськіва затримали у Панамі в ніч на 8 вересня. Пізніше  його арешт підтвердив Інтерпол. 

Екс-голову Держінвестпроекту Владислава Каськіва підозрюють у розкраданні державних коштів в 2012-2013 роках – 7,5 млн гривень за укладеним договором про надання рекламних послуг з ТОВ "Глорія", як виявилося фіктивних.

Також повідомлялося, що за офшорами, на які виводилися гроші з Агентства Національних проектів, яке очолював Владислав Каськів стоять Сергій Льовочкін та Іван Фурсін. У прес-службі Льовочкіна спростовують інформацію програми "Слідство.Інфо" щодо офшорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-