Панамський суд арештував Каськіва на 40 днів - ГПУ

Панамський суд арештував Каськіва на 40 днів - ГПУ

Укрінформ
Панамський суд заарештував екс-главу Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислава Каськіва на строк до 40 діб.

Про це повідомив заступник Генпрокурора Євгеній Єнін на своїй сторінці у Фейсбуці.

"У зв'язку з появами в ЗМІ коментарів щодо запобіжного заходу для Каськіва хотів би зазначити, що наразі до нього застосовано тимчасовий арешт (термін до 40 діб) на підставі ухвали панамського суду від 25.08.2016", - зазначив він.

За словами посадовця, у разі потреби панамський суд "може застосувати екстрадиційний арешт на підставі запиту ГПУ про видачу особи, оригінал якого вже передано до Панами".

Заступник Генпрокурора запевнив, що відомство тримає "оперативний контакт" із панамською стороною.

Як повідомлялося, 18 серпня Генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання на території Республіки Панама Каськіва за розкрадання та інші службові злочини.

Генпрокуратура вже передала МЗС для направлення до Панами клопотання щодо екстрадиції Каськіва.

Водночас вночі 25 серпня екс-керівник Держагентства з питань залучення інвестиції часів Януковича заявив у своєму блозі, що його не затримували і не заарештовували. Він також оприлюднив своє фото з поліцейським.

Про те, що Каськів оголошений у розшук, повідомив глава МВС Арсен Аваков  25 березня.

У 2012 році Каськів підписав угоду на 1 млрд доларів з іспанською кампанією Gas Natural щодо інвестицій в LNG-термінал в Україні. Пізніше іспанська сторона заявила, що не знає людину, яка від їхнього імені підписала контракт. З'ясувалося, що цього чоловіка звати Хорді Сарда Бонвехі і він є лижним інструктором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-