Київ закликав Пхеньян відмовитися від ядерних випробувань

Київ закликав Пхеньян відмовитися від ядерних випробувань

Заява
Укрінформ
Україна засудила ядерні випробування Корейської Народно-Демократичної Республіки.

Про це йдеться у заяві МЗС.

"Випробування ядерної зброї є серйозною загрозою для міжнародного миру та безпеки і підривають режим нерозповсюдження. П'яте ядерне випробування, здійснене Корейською Народно-Демократичною Республікою 9 вересня 2016 року, є грубим порушенням її міжнародних зобов'язань, включаючи за відповідними резолюціями Ради Безпеки ООН", - йдеться у заяві.

Зазначається, що Україна глибоко стурбована триваючими безвідповідальними діями Пхеньяна, які вже призвели до суттєвого погіршення безпекової ситуації на Корейському півострові та за його межами.

У МЗС наголосили, що позиція України як держави, яка добровільно відмовилася від власного ядерного арсеналу, у цьому плані є дуже чіткою і недвозначною.

"Ми рішуче засуджуємо подібні неприйнятні дії КНДР і вкотре закликаємо Північну Корею забезпечити повне дотримання резолюцій Ради Безпеки ООН і негайно відмовитися від будь-яких заборонених видів діяльності", - зазначається у заяві.

Як повідомлялося, 9 вересня зранку КНДР провело випробування ядерної зброї, що було підтверджено самим Пхеньяном. Це вже було п’яте випробування у рамках ядерної програми КНДР.

Попереднє випробування, проведене у січні, викликало значне посилення санкцій ООН проти Пхеньяна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-