Росія відправляє на Паралімпіаду лжеінвалідів - ЗМІ

Росія відправляє на Паралімпіаду лжеінвалідів - ЗМІ

Укрінформ
Серед російських паралімпійців чимало тих, хто насправді є здоровими.

Про це заявив в інтерв'ю "МК" президент Ростовської регіональної громадської організації інвалідів «Донський інвалідний спортивний клуб» Олександр Качанов.

"Коли незрячі стали отримувати від держави премії, у багато разів перевищують пенсії, то можна було б очікувати підйому спорту сліпих у всіх регіонах. Однак Мінспорту віддав це на відкуп Федерації сліпих — і ось відтоді настав повний крах. Оскільки в Росії немає нормально функціонуючих спортивних секцій для інвалідів, а здобувати медалі треба, то з'явилися тренери, які стали залучати здорових спортсменів-невдах у збірні. Вони отримували величезні гроші, звання, державні нагороди, стипендії, квартири, автомобілі, шану і повагу. Можливості незрячих зменшилися тепер майже до нуля",  - сказав Качанов.

За його словами, тренер знаходить підходящу кандидатуру серед спортсменів-невдах. "Бажано, щоб у людини була хоча б мізерна вада зору. І ведеться приблизно така розмова: «Ти досяг стелі, а серед інвалідів на тебе чекають золото, гроші, слава. Пройдеш обстеження, я скрізь домовлюся». Після перемоги такого спортсмена тренер отримує звання заслуженого і преміальні — майже все те ж, що і підопічний", - зазначив Качанов

За приклад він навів російського плавця-паралімпійця Олександра Неволіна-Свєтова, якому страхова компанія відмовилася виплатити компенсацію за пошкодження його автомобіля, дізнавшись, що за кермом був «сліпий» чемпіон. Спалахнув скандал. Але згодом лікар знову поставив спортсмену важку ступінь інвалідності за зором. І Неволін-Свєтов знову потрапив до складу паралімпійської збірної, додав Качанов.

Щодо видів, де найбільше лжеінвалідів, Качанов сказав, що "з йому відомих фактів можна судити про наявність лжесліпих у плаванні, голболі, легкій атлетиці, футболі та шахах".

"Інформація про лжеинвалідів накопичувалася довгі роки. Керівники ВОС і ФСС діють у суворій секретності, тому дуже важко було зібрати достовірну інформацію. Але тим не менш прокуратура не діє, навіть не перевіряє надані їм факти", - підсумував Качанов.

Фото: bloknot.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-