Російський Слідком завів нову справу на Полторака і Муженка

Російський Слідком завів нову справу на Полторака і Муженка

Укрінформ
Слідчий комітет Росії відкрив нову справу про "геноцид російськомовного населення Донбасу", фігурантами якого стали глава Міноборони України Степан Полторак і начальник Генштабу Віктор Муженко.

Про це відомство повідомило на своєму сайті.

Головне слідче управління Слідчого комітету Росії (СКР) порушило дві нові кримінальні справи, що стосуються бойових дій на Донбасі. Одну з них слідчі відкрили "за фактом геноциду національної групи російськомовних осіб, у тому числі малолітніх, які мешкають на території самопроголошеної Донецької народної республіки", йдеться в повідомленні СКР.

Серед фігурантів цієї справи є міністр оборони України Степан Полторак і начальник Генштабу Віктор Муженко, діючий і колишній командири Сухопутних військ Сергій Попко і Анатолій Пушняков, а також командувач Національнії гвардії Юрій Аллеров.

За версією СКР, з січня по серпень 2016 року Полторак, Муженко, Попко, Пушняков і Аллеров "віддавали злочинні накази" військовослужбовцям збройних сил і Нацгвардії України про застосування важких видів озброєння.

Другу справу порушено відносно командира 14 окремої механізованої бригади полковника Олександра Жакуна за артилерійський обстріл з важких видів озброєння контрольно-пропускного пункту ДНР "Оленівка" в квітні 2016 року.

Слідчий комітет РФ нагадує, що продовжує розслідування "загальної кримінальної справи про вчинення представниками силових структур України в Донбасі тяжких і особливо тяжких злочинів проти миру і безпеки людства України", в якій об'єднано 53 кримінальні справи про події на Донбасі.

Політологи кажуть, що ця активність російських слідчих є зворотньою реакцією. 22 серпня 2016 року міноборони РФ Сергій Шойгу був оголошений у розшук.

Раніше Генпрокуратура повідомила про підозру в вчиненні злочинів проти основ національної безпеки України загалом 20 високопоставленим чиновникам Росії. 1 вересня Печерський районний суд Києва дав дозвіл на затримання, крім міністра оборони Росії Сергія Шойгу, ще шістьох російських генералів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-