У БПП та «Батьківщині» проти зменшення вмісту е-декларацій

У БПП та «Батьківщині» проти зменшення вмісту е-декларацій

Укрінформ
Представник президента у парламенті народний депутат від фракції БПП Артур Герасимов переконаний, що неприпустимо зменшувати обсяги інформації в електронних деклараціях. Але не виключає змін до закону про е-декларації в частині, наприклад, технічного захисту.

Таку думку він висловив в коментарі кореспондентові Укрінформу.

«Я поки що не вивчав цей законопроект і, звичайно, ми (БПП. - Ред.) його ще не обговорювали. Але хочу сказати, ключове - щоб електронне декларування працювало в повному обсязі. Це дуже важливо», - відповів Герасимов на запитання, чи напрацювала вже фракція позицію щодо законопроекту народного депутата Тетяни Донець, яка запропонувала переглянути вміст та спосіб оприлюднення е-декларацій.

Водночас він не виключив можливості внесення змін до закону про е-декларування, але запевнив, що ці зміни не стосуватимуться суті самої процедури й інформації в деклараціях.

«Коли ми говоримо про зміни електронного декларування, то це, можливо, якісь технічні речі, щоб інформація була захищена», - підкреслив парламентарій.

У свою чергу народний депутат від фракції «Батьківщина» Олександра Кужель також виступила проти зменшення обсягу інформації в електронних деклараціях. 

«Щодо законопроекту Тані Донець щодо зменшення інформації - так не може бути. Інформація має бути повна», - наголосила вона. 

При цьому Кужель зауважила, що й у сучасному варіанті е-декларацій інформація виписана не повна, оскільки, за її словами, немає інструкції, як необхідні відомості потрібно збирати, зокрема, щодо видатків особи, аби потім показати в декларації.

Народний депутат зауважила, що необхідно прописати ще методологію збору цієї інформації, у тому числі щодо оцінки майна декларанта.

Як повідомляв Укрінформ, 6 вересня народний депутат від фракції «Народний фронт» Тетяна Донець зареєструвала законопроект №5079 «Про внесення змін до закону України «Про запобігання корупції» (щодо декларації)». 

Документом пропонується переглянути інформацію, яку потрібно зазначати чиновникам в електронних деклараціях, а також оприлюднювати не всі задекларовані дані.

Пізніше перший заступник керівника фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук заявив, що законопроект Донець є її особистою позицією й не відображає думку всієї фракції. За його словами, НФ не підтримуватиме цей законопроект в сесійній залі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-