Ще один комітет Європарламенту підтримав безвіз для України

Ще один комітет Європарламенту підтримав безвіз для України

Укрінформ
Комітет Європарламенту із правових питань підтримав проект рішення про скасування українським громадянам візових вимог.

Про це йдеться у позиції (думці) комітету до проекту законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Комітет із правових питань закликає комітет із громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ, який є відповідальним за це питання (внесення пропозицій про скасування візового режиму для України – ред.), запропонувати Європарламенту ухвалити свою позицію у першому читанні, грунтуючись на пропозиціях Єврокомісії», - йдеться у документі, автором якого є депутат від Фінляндії Хейді Хаутала.

У документі відзначається значний прогрес, який зробила Україна у процесі реформ та наголошується на необхідності продовження руху у цьому напрямку, в особливості у питанні утвердження верховенства права в українському суспільстві.

Як повідомляв Укрінформ, очікується, що наприкінці вересня або на початку жовтня профільний комітет із громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ затвердить доповідь про скасування візових вимог для українців. Далі, за процедурою, розпочнуться міжінституційні переговори між Європарламентом, Радою ЄС і Єврокомісією щодо опрацювання остаточного варіанту законодавчої резолюції.

Раніше безвіз для України також підтримав комітет Європарламенту у закордонних справах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-