Рада

Рада "завернула" законопроект щодо спрощення реструктуризації заборгованості

Укрінформ
Народні депутати відправили на повторне друге читання законопроект №2764 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації права на конвертацію грошових вимог до товариства на внесок до його статутного капіталу».

За відповідне рішення проголосували 250 народних обранців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк, закон передбачає можливість конвертації боргу підприємства у статутний капітал. Тобто, за його словами, якщо підприємство має борг, але не може за нього розплатися, то за рахунок збільшення статутного капіталу кредитор може стати співвласником такого підприємства.

Народний депутат розповів, що рішення про приймання нового учасника має прийматися на загальних зборах товариства (підприємства) 50% і більше голосів учасників цих зборів.

У свою чергу, народний депутат від фракції БПП Віктор Пинзеник зауважив, що законопроект необхідно доопрацювати з метою встановлення запобіжників, коли підприємство не поверне борг, а у разі входження нового учасника до статутного капіталу там виявиться відсутність будь-якого капіталу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-