Каськів хотів змінити зовнішність - Генпрокуратура

Каськів хотів змінити зовнішність - Генпрокуратура

Укрінформ
Панама не бачить жодних застережень щодо видачі Владислава Каськіва Україні.

Про це розповів заступник генерального прокурора України Євгеній Єнін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На даному етапі панамська влада не бачить жодних застережень для видачі Каськіва Україні. Ми знаходимось з ними у тісному контакті", - сказав Єнін.

За його словами, після затримання Каськіва протягом 48 годин відбудеться судове слухання справи, після якої буде з'ясовано, "чи ми йдемо за скороченою процедурою у разі добровільної згоди Каськіва на його видачу до України". У цьому випадку його видача може відбутись протягом 30 діб. Якщо Каськів буде намагатись уникнути видачі, буде застосовано подовжену процедуру, яка передбачає надання йому 60 днів для представлення своїх контраргументів панамській владі, пояснив Єнін.

Представник ГПУ зауважив, що відомо про те, що у Каськіва є лише український паспорт, також відомо про його намагання отримати дозвіл на постійне проживання у Панамі. Також Єнін зауважив, що Каськів хотів змінити зовнішність. Враховуючи вище сказане, українська сторона наполягає на триманні Каськіва під вартою.

Єнін зауважив, що зухвала поведінка Каськіва, його селфі у Фейсбуці надали можливість з'ясувати його місцеперебування. Він припустив, що Каськів вважав, що Панама - це "бананова республіка" і там не працює  правоохоронна система. У цьому контексті представник ГПУ повідомив, що між Україною та Панамою діє двостороння угода про видачу.

Найтяжча стаття, за якою підозрюється Каськів, передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна, зазначив Єнін.

Як повідомляв Укрінформ, екс-глава Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів був затриманий в Панамі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-