Каськів намагався втекти до Куби - ГПУ

Каськів намагався втекти до Куби - ГПУ

Оновлено
Укрінформ
Колишній очільник Держагентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів намагався втекти до Куби.

Про це заявив на брифінгу заступник генерального прокурора України Євген Єнін, передає корреспондент Укрінформу.

"У нього була спроба останніми днями купити квиток на Кубу, однак він не з`явився на посадку, де його чекали представники місцевої спецслужби. За результатом успішної проведеної операції сьогодні вночі його було затримано", - сказав він.

"Зухвалість цього персонажа зіграла з ним злий жарт. Ця зухвалість інтенсифікувала наші зусилля і протягом короткого часу ми домоглися від влади Панами тимчасового арешту Каськіва", - повідомив Єнін.

Заступник генпрокурора також відзначив високу заслугу в затриманні Каськів посла України в Мексиці Руслана Спіріна: "Завдяки візиту посла України в Мексиці Спіріна буквально протягом двох-трьох днів до панамської влади  було доставлено оригінал запиту про правову допомогу, у якій ми вимагаємо видачі Владислава Каськіва".

Як повідомлялося, екс-глава Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів був затриманий в Панамі.

25 березня глава МВС Арсен Аваков заявив, що Каськів оголошений в розшук.

У 2012 році Каськів підписав угоду на $1 млрд з іспанською кампанією Gas Natural щодо інвестицій в LNG-термінал в Україні. Пізніше іспанська сторона заявила, що не знає людину, яка від їхнього імені підписала контракт. З'ясувалося, що цю людину звуть Хорді Сарда Бонвехі і він є лижним інструктором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-