У Раді сьогодні розглянуть дерегуляцію та децентралізацію

У Раді сьогодні розглянуть дерегуляцію та децентралізацію

Укрінформ
Нардепи на пленарному засіданні у четвер, 8 вересня, планують звернутися до міжнародної спільноти щодо виборів до Держдуми РФ на тимчасово окупованій території АР Крим, а також розглянути низку законопроектів, що стосуються дерегуляції, децентралізації, приватизації й обмеження використання медійної продукції держави-агресора.

Про це зазначається у порядку денному засідання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, розпочати роботу парламентарії планують із законопроектів щодо дерегуляції, серед яких: про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо використання печаток юридичними особами та ФОП; про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу щодо окремих питань слідчих дій з метою забезпечення додаткових гарантій законності при їх проведенні та про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення ліцензійних процедур у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Також заплановано розгляд проектів законів з питань децентралізації, зокрема, про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо умов зміни меж районів у процесі добровільного об'єднання територіальних громад; про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо статусу старости села, селища; про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо зарахування плати за надання адміністративних послуг до бюджетів об'єднаних територіальних громад та інші.

До розгляду винесено і проект постанови про звернення Верховної Ради України до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій щодо проведення виборів до Державної Думи Російської Федерації на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим.

Крім того, у першому читанні народні депутати розглянуть законопроекти про внесення змін до Закону "Про телебачення і радіомовлення" щодо удосконалення процедури застосування санкцій Нацрадою; про внесення змін до деяких законів стосовно обмеження використання медійної продукції держави-агресора; про ринок електричної енергії України, а також про внесення змін до Закону "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" щодо вилучення об'єктів.

Водночас до розгляду в другому читанні винесено законопроект про видобування та реалізацію бурштину.

Для прийняття рішення з обговорених питань парламентаріям запропоновано проект закону про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних.

У порядку денному також значаться питання про обрання та звільнення суддів й про призначення позачергових місцевих виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-