Сирійська опозиція висунула свої вимоги до припинення вогню у країні

Сирійська опозиція висунула свої вимоги до припинення вогню у країні

Укрінформ
Сирійська опозиція не погодиться на рішення США та РФ стосовно політичної трансформації країни, якщо воно істотно відрізнятиметься від запропонованого самими сирійцями.

Про це заявив генеральний координатор представництва сирійської опозиції - Високого переговорного комітету Ріяд Хіджабі, передає Reuters.

«Якщо те, на що пристануть американці та росіяни, істотним чином відрізнятиметься від прагнень сирійців, ми не погодимося на це», - сказав Хіджабі.

Запропонований опозицією процес має розпочатися із шестимісячних перемовин, впродовж яких має бути утворена перехідна адміністрація із представників опозиції, уряду та громадянського суспільства. Від президента Башара аль-Асада вимагатиметься покинути свій пост по завершенні цих 6 місяців. Після цього перехідний орган продовжуватиме керувати країною ще 18 місяців, на завершення яких призначаються вибори.

«Питання стоїть не у тому, аби Асад залишався при владі шість місяців, чи один місяць, чи взагалі один день впродовж цього перехідного періоду. Росіяни та американці знають це. Їм відома позиція сирійців, які багато чим пожертвували і не відступляться від своїх вимог», - зазначив координатор переговорників від опозиції.

Нагадаємо: під час останніх зустрічей на саміті G20 у Китаї представники США та РФ не змогли просунутися вперед у погодженні умови угоди про припинення вогню у Сирії. Втім, домовилися продовжувати намагання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-