Санкції США пов'язані з конкретними вимогами до Москви – посол Чалий

Санкції США пов'язані з конкретними вимогами до Москви – посол Чалий

Укрінформ
Останній пакет антиросійських санкцій США, який щойно набув чинності, прямо пов'язаний з конкретними вимогами до РФ щодо припинення її агресії проти України, виведення військ та встановлення миру на Донбасі.

Про це зазначив у коментарі в середу посол України в США Валерій Чалий, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Є чіткий сигнал Росії: треба встановлювати мир, потрібно припинити брязкати зброєю, вивести свої підрозділи й війська – а зараз, до речі, проходять навчання навколо України – щоб також знизити цей накал, закрити кордон та звільнити заручників", - зауважив дипломат.

Він підкреслив, що відповідні формулювання містяться у документах американської сторони. "В міжнародному праві це називається примус до миру", - прокоментував посол.

Чалий також нагадав, що попередні обмеження проти Росії були введені американським Мінфіном 1 вересня – перед самітом G20 у Пекіні, нинішні – після зустрічі в Китаї Обами з Путіним. "Можу припустити, що американська сторона була не дуже задоволена результатами розмови з російськими партнерами", - відповів на прохання прокоментувати цю хронологію дипломат.

Крім того, український посол назвав "дуже важливим", що цього разу до рішення про введення обмежень проти РФ підключилося Міністерство торгівлі США – разом з Держдепартаментом, Міністерством фінансів і Пентагоном. Загалом же, за його словами, станом на сьогодні, американська сторона запровадила санкції проти 128 фізичних і 326 юридичних осіб, пов'язані з агресією РФ проти України. "Наслідки – дуже серозні, оскільки мова йде про обмеження кредитування (для РФ – ред.), ускладнення ситуації у сфері торгівлі та оборонній сфері... Ці санкції багато в чому блокують можливості розвитку, і це втрати, які зараз вимірюються сотнями мільйонів, і, думаю, навіть мільярдами доларів", - наголосив український представник.

Він також зауважив, що Україна в цьому питанні підтримує постійний контакт з американською стороною. "Ми постійно працюємо з Міністерством фінансів, з усіма причетними структурами тут, у Америці, щоб надавати інформацію про ситуацію в Україні, про ситуацію зі збройною агресією Росії. А всі рішення (щодо санкцій – ред.) приймаються відповідним чином американськими структурами", - пояснив Валерій Чалий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-