Савченко у Брюсселі: Санкції за РФ знімати не можна,

Савченко у Брюсселі: Санкції за РФ знімати не можна, "доки ведмідь не засвоїв урок"

Укрінформ
Народний депутат України Надія Савченко закликає Євросоюз продовжувати підтримку України, яка, за її словами, перебуває "за крок" до точки неповернення у "тоталітарне минуле".

Про це вона заявила 7 вересня під час виступу у Європарламенті, куди прибула на запрошення євро депутатів, повідомляє Радіо Свобода.

"Період в Україні дуже непростий і залишилося пройти до того рубежу, де немає повернення до тоталітарного минулого, щоб ми справді рухалися у демократичному напрямку не тільки на словах, а й на ділі. Нам залишився до цього всього один крок. Але останній бій – найважчий, і я сподіваюся, що світ нас не покине у цій боротьбі й допоможе нам зробити цей рішучий і такий потрібний крок. Сподіваюся, що дуже скоро Україна буде гідним партнером Євросоюзу та всього цивілізованого демократичного світу", – наголосила Савченко.

Вона також закликала Євросоюз не послаблювати санкції щодо Росії до відновлення територіальної цілісності України.

"Євросоюз повинен зрозуміти й підтвердити свої цінності, що життя людини вище за гроші та бізнесові інтереси. Франція свого часу була одним із підписантів Будапештського меморандуму щодо ненападу на Україну. Щоправда, Росія теж була підписантом і захисником України, коли вона звільнялася від ядерної зброї. Росія показала, яким вона є гарантом. Але я вірю, що Європа вища за це. Тож те позитивне, що почала робити "нормандська четвірка" Європа повинна довести до кінця. Санкції знімати не можна доти, доки ведмідь не засвоїв урок", – зазначила Савченко.

Зустрічі у Європейському парламенті під час візиту Надії Савченко до Брюсселя, відбуваються у рамках кампанії LetMyPeopleGo, спрямованої на пришвидшити звільнення "заручників Кремля". Візит Надії Савченко до Бельгії разом із депутатами Європейського парламенту організовує Фундація "Відкритий діалог".

Нагадаємо, віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко повідомила, що за уточненими даними СБУ, у полоні бойовиків на окупованих територіях перебуває 115 громадян України, майже половина з яких військові. Також, за її даними, ще 498 людей вважаються зниклими безвісти.

Зазначимо, що звільнення полонених є однією з умов Мінських угод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-