Україна протестує через

Україна протестує через "судовий фарс" РФ над кримськими татарами

Укрінформ
МЗС України висловлює рішучий протест у зв'язку з незаконним засудженням у Росії чотирьох громадян України у справі "Хізб ут-Тахрір" і наполягає на негайному скасуванні вироку. 

На цьому наголошується у коментарі зовнішньополітичного відомства.

"Ми рішуче засуджуємо організований російською владою черговий судовий фарс та вимагаємо від Російської Федерації негайного скасування вироку", - йдеться у документі.

Як наголосили в МЗС, судовий процес у справі громадян України Руслана Зайтуллаєва, Ферата Сайфуллаєва, Рустема Ваітова та Нурі Прімова є яскравим свідченням триваючих репресій російської окупаційної влади щодо кримськотатарського народу.

"Безпідставність судового рішення, ігнорування наданих захистом доказів про непричетність наших співвітчизників до терористичної діяльності, здійснення або планування будь-яких насильницьких дій, а також численні кричущі порушення в ході досудового слідства та судового процесу є переконливим доказом того, що українські громадяни стали політичними заручниками агресивної політики Росії проти України", - заявили дипломати.

Міністерство також закликало міжнародну спільноту продовжити тиск на Москву з метою негайного припинення масштабних порушень прав людини та звільнення всіх політичних в'язнів і незаконно утримуваних громадян України.

Нагдаємо, сьогодні  Північно-Кавказький окружний військовий суд у м.Ростов-на-Дону оголосив вирок чотирьом громадянам України, незаконно заарештованим на початку 2015 року ФСБ РФ на окупованій території АР Крим за обвинуваченням в організації діяльності терористичної організації (так звана справа "Хізб ут-Тахрір"). Севастополець Руслан Зайтуллаєв засуджений до семи років, а Ферат Сайфуллаєв, Рустем Ваітов і Нурі Прімов - до п'яти років ув'язнення з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-