Скасування санкцій проти РФ означатиме схвалення агресії - євродепутат

Скасування санкцій проти РФ означатиме схвалення агресії - євродепутат

Укрінформ
Доки Росія не повернеться до дотримання норм міжнародного права та не звільнить політичних в’язнів, режим санкцій повинен тривати.

Таку думку у середу висловили депутати Європарламенту на спільній  з народним депутатом України Надією Савченко прес-конференції у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Якщо ми відступимо від основних принципів, це означатиме, що ми схвалимо агресію, що ми погодимося із насильницьким способом змінити кордони, розв’язати війну. І це не лише відносно України, це стосується усіх нас – Європи», - заявив бельгійський парламентарій Марк Демесмакер.

Він висловив сподівання, що Євросоюз збереже єдність, виступить одним голосом, і санкції проти Росії триватимуть, доки російська сторона не повернеться до дотримання міжнародних принципів.

«Звичайно, триватиме велика дискусія, чи продовжувати санкції. Але у ній треба  урахувати й аргументи, які стосуються в’язнів», - нагадав депутат від Польщі Міхал Боні про порушення Кремлем міжнародного права та основоположних європейських принципів, що також є свідченням невиконання російською стороною Мінських домовленостей.

Він зауважив, що деякі компанії в ЄС хочуть відновити співробітництво з Росією.

«Але я думаю, що нам треба пам’ятати про деякі моральні обов’язки, про цінності. Адже чітко зрозуміло, хто є агресором. Чітко зрозуміло, що зроблено з Кримом», - наголосив польський політик.

Народний депутат Надія Савченко підтримала колег із Європарламенту та наголосила, що в ЄС повинні зрозуміти, що цінність життя людей вище за бізнесові інтереси.

«Росія завдала удар у спину. Європа вище за це. Я в це вірю», - сказала народний депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-