Парубій не підписував заяву Лещенка на відрядження

Парубій не підписував заяву Лещенка на відрядження

Оновлено
Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій не підписував заяву на відрядження народного депутата Сергія Лещенка до Тбілісі, оскільки раніше видав розпорядження про обов'язковість підписання ним заяв лише на відрядження до ПАРЄ.

Про це Парубій повідомив у коментарі журналістам після допиту у Генпрокуратурі.

"Я не підписував, оскільки дав розпорядження, що будь-які відрядження, окрім офіційних відряджень в ПАРЄ, мною, як Головою Верховної Ради, підписуватися не будуть", - сказав він.

Парубій додав, що ця норма стосується всіх депутатів під час пленарних засідань парламенту. "Депутати мають бути в залі і голосувати, а на закордонні відрядження вони мають достатньо часу і у міжпленарний період, тому, як і всі заяви, цю заяву я не підписав і не дав дозволу для підтвердження", - резюмував спікер.

Нагадаємо, 6 вересня у ЗМІ з'явилася інформація про придбання народним депутатом Сергієм Лещенком дорогої квартири у центрі Києва.

У середу, 7 вересня, перший заступник голови Регламентного комітету Павло Пинзеник звернувся до Національного антикорупційного бюро з проханням з'ясувати, чи є підстави для притягнення до кримінальної відповідальності Лещенка у зв'язку з оприлюдненням цього факту. Він також заявив, що Лещенка бачили ввечері у вівторок у літаку до Тбілісі, і попросив керівництво ВР оприлюднити інформацію, чи було підписано розпорядження про відрядження народного депутата.

Як повідомляв Укрінформ, на пленарному засіданні парламенту сьогодні зареєструвался 347 нардепів із 423.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-