У Тимошенко сказали, за яких умов дадуть голоси на

У Тимошенко сказали, за яких умов дадуть голоси на "спецконфіскацію"

Ексклюзив
Укрінформ
Фракція "Батьківщина" вважає, що законопроект про спецконфіскацію у його нинішньому вигляді не може бути проголосований, оскільки не відповідає Конституції України та вимогам ЄС.

Про це заявив нардеп з цієї фракції Сергій Власенко у розмові з кореспондентом Укрінформу.

"Той законопроект про спецконфіскацію, який пропихає зараз фракція "Народного фронту", не відповідає Конституції і не має нічого спільного з європейськими стандартами слідства і права власності, а відтак наша позиція - він не може бути проголосований у Верховній Раді. Якщо буде внесено інший законопроект, який буде по-іншому регламентувати ці процедури, якщо буде забезпечено виконання умов, які ставить ЄС до подібних законопроектів, ми розглянемо текст, можливо, і підтримаємо. Але в сучасному вигляді він є неприйнятний", - сказав Власенко.

За його словами, на сьогодні правоохоронні органи України мають достатню кількість процесуальних інструментів для конфіскації злочинних активів.

"У них є ці механізми. Вони півтора року тому кричали: "Дайте нам заочне судочинство" - дали. Є ще можливість спецконфіскації, бо така стаття є у Кримінальному кодексі. Можливості є", - каже Власенко.

Водночас він нагадав, що Міністерство юстиції також розробив законопроект про спецконфіскацію, який планує внести у парламент. "Минулого тижня міністр юстиції Павло Петренко зазначив, що Міністерством розроблений і буде поданий до Верховної Ради законопроект про конфіскацію активів, отриманих незаконним шляхом, але в межах не кримінального судочинства, а цивільного. Це вже інший підхід. Поки не можемо говорити про підтримку, але треба буде дивитись сам законопроект... Вивчимо його, може, й підтримаємо", - сказав Власенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-