Парубій знову прийшов на допит у ГПУ

Парубій знову прийшов на допит у ГПУ

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій прибув на допит у Генеральну прокуратуру у справі щодо початку російської агресії на Донбасі, коли він обіймав посаду секретаря РНБО.

Про це спікер розповів перед початком допиту біля стін ГПУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тоді я як секретар РНБО приїхав у Луганськ і близько тижня вів переговори про умови здачі зброї і звільнення СБУ (Луганського управління СБУ - ред.). Перемовини вів безпосередньо, переговори велися фактично в дуже складних і навіть небезпечних умовах і, як мені зрозуміло, слідство цікавлять нюанси, хто був причетний до тих подій зі сторони тодішньої луганської влади", - зазначив він.

Парубій запевнив, що готовий на будь-якому етапі давати всі необхідні свідчення.

"Доля мене ставила в досить скрутні ситуації під час важких для України подій, я готовий максимально допомагати слідству, бо я, як і все українське суспільство, чекаємо покарання тих людей, які були безпосередніми учасниками й організаторами окупації України, які були фактично колаборантами і сприяли російським агресорам окуповувати нашу територію", - наголосив Голова ВР.

Він також висловив сподівання, що прокуратура якнайшвидше завершить розслідування цієї справи, а суд винесе справедливе рішення.

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня Голова ВР Андрій Парубій приходив на допит у Генпрокуратуру й давав свідчення у справі розслідування подій на Майдані під час Революції Гідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-