Паспорти, права й пожежники: Аваков розповів, як піде реформа

Паспорти, права й пожежники: Аваков розповів, як піде реформа

Укрінформ
До кінця року в кількох областях відкриють сервісні центри МВС, також буде проведено реформу Державної міграційної служби та Держслужби із надзвичайних ситуацій.

Про це поінформував міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє прес-служба МВС.

"Влітку ми відкрили сервісний центр нового зразка у Києві. До кінця року плануємо ще у чотирьох чи п'яти областях, як будемо встигати. Сервісні центри - це дуже важливий плюс, коли люди можуть комфортно, замість старого МРЕВ, отримувати якісні послуги", – зазначив очільник МВС.

Другим етапом, за словами міністра, стане реформа Державної міграційної служби, також у листопаді планується розпочати процедуру видачі електронних паспортів. Процес переходу на електронній документи, за словами Авакова, триватиме 10 років. Крім того, в рамках реформи Державної служби із надзвичайних ситуацій буде ліквідовано пожежну інспекцію. Другим напрямком реформи ДСНС буде створення  волонтерських пожежних бригад.

«Ми матимемо професійну лінію рятувальників та пожежників, які є складовою державної вертикалі. Додатково будуть також функціонувати волонтерські пожежні бригади, які у критичні моменти підключатися до ситуацій», - розповів Аваков, додавши, що наразі цей механізм є незвичним для України, але успішно працює у Німеччині, Сполучених Штатах Америки та Канаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-