У

У "Народному фронті" просять НАБУ розібратися з квартирою Лещенка

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро має з'ясувати наявність чи відсутність підстав для притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Сергія Лещенка у зв'язку з придбанням ним елітної квартири.

Про це заявив народний депутат з фракції "Народний фронт" Павло Пинзеник, виступаючи з трибуни Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, парламентарій нагадав, що вчора в інформаційний простір потрапило повідомлення про купівлю Лещенком елітної нерухомості в Києві.

За словами Пинзеника, в цьому випадку може йти мова "про можливу наявність у діяннях окремих осіб, які мають значний вплив на українську політику протягом багатьох років, які займають надзвичайно високі посади, які є власниками авторитетних медіа, про вчинення ними можливих корупційних правопорушень, про можливе корупційне походження коштів, про можливе ухилення від сплати податків".

"Те, про що я зараз говорю, це не повідомлення для засобів масової інформації. Стаття 214 Кримінально-процесуального кодексу України визначає це повідомлення як повідомлення про злочин. На підставі цього повідомлення Національне антикорупційне бюро повинно прийняти процесуальне рішення про внесення інформації до Єдиного реєстру розслідувань. Після внесення цієї інформації протягом 24 годин ми хотіли б почути від НАБУ про наявність чи відсутність підстав для притягнення до кримінальної відповідальності зазначених у моєму повідомленні осіб",- сказав Пинзеник.

Разом з тим, він розповів, що Лещенка вчора ввечері бачили в літаку, який летів у Тбілісі. У зв'язку з цим народний депутат звернувся до керівництва парламенту з питанням чи було підписане розпорядження на відрядження Лещенка, і що він там робить під час пленарних засідань ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-