Україна і Чехія поновлять роботу Міжурядової комісії

Україна і Чехія поновлять роботу Міжурядової комісії

Укрінформ
Україна і Чехія домовилися поновити роботу Міжурядової змішаної комісії з економічного, промислового та науково-технічного співробітництва, яка не збиралася 4 роки.

Такої домовленості досягнуто під час зустрічі прем'єр-міністрів Володимира Гройсмана та Богуслава Соботки у рамках робочого візиту глави українського уряду до Польщі, повідомляє Урядовий портал.

"Я думаю, що Міжурядова комісія буде хорошим інструментом поліпшення нашої взаємодії", - сказав Гройсман.

Він поінформував чеського колегу, що уряд України ухвалив рішення про підвищення рівня співголови комісії, яку з нашої сторони очолить віце-прем‘єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної співпраці Іванна Климпуш-Цинцадзе. Таке рішення підкреслює важливість комісії для України, зауважив Гройсман.

Водночас він запевнив Прем'єр-міністра Чехії у зацікавленості України в активізації двостороннього співробітництва, зокрема в сферах інфраструктури, бізнесу та оборони.

Співрозмовники порушили також тему стану виконання Мінських домовленостей та питання санкцій проти Російської Федерації. Прем'єр-міністр України запевнив у відданості Києва Мінським угодам. Водночас він наголосив, що Росія не виконує взяті зобов'язання, зокрема щодо реального припинення вогню, виведення військ і озброєння, а також звільнення українських полонених.

У цьому контексті глава уряду подякував керівництву Чехії за підтримку України.

Гройсман також порушив питання щодо стурбованості України через відкриття так званого“почесного консульства ДНР” в чеському м. Острава. У свою чергу Прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка запевнив, що цю установу не можна вважати дипломатичним представництвом і жодна з так званих самопроголошених республік не будуть мати дипломатичної місії у країні.

Сторони обговорили актуальні питання порядку денного Україна-ЄС, зокрема щодо лібералізації візового режиму та завершення ратифікації Угоди про асоціацію України із Європейським Союзом. Гройсман закликав Чехію докласти максимальних зусиль у підтримці України у цьому питанні.

Співрозмовники також наголосили на важливості призначення Надзвичайного і Повноважного посла України в Чеській Республіці.

Гройсман підтвердив Прем’єр-міністру Чехії запрошення здійснити офіційний візит в Україну.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр України бере участь у 26-му Економічному форумі у польському місті Криниця-Здруй.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-