Порошенко: Нашою стратегічною метою залишається вступ до НАТО

Порошенко: Нашою стратегічною метою залишається вступ до НАТО

Укрінформ
Стратегічною метою України залишається вступ до НАТО.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час виступу із щорічним посланням до Верховної Ради України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Все, що ми робимо в оборонній галузі,  міцно тримаючи в руках компас, стрілка якого показує на Північну Атлантику. Він  в усьому орієнтує нас на повну сумісність зі стандартами Альянсу, при чому не тільки у військовій сфері. Ми вийшли на безпрецендентний і як ніколи тісний рівень співпраці з країнами Альянсу який будемо далі поглиблювати до повного досягнення критеріїв членства", -  сказав Порошенко.

За його словами, за останні 2.5 роки суттєво зросла кількість прихильників вступу до НАТО, однак поки що  все ще спостерігаються суттєві відмінності між різними макрорегіонами.

Порошенко також підкреслив, що український військово-промисловий комплекс  цьогоріч виконує експортні замовлення на понад 1 млрд доларів.

"В галузі оборони ми співпрацюємо з понад 60 країнами. Минулого року було укладено експортих контрактів на понад 1,3 млрд дол. Портфель наших замовлень на 2016 рік вже перевищує 1 млрд дол", - сказав Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-