Україні не варто сподіватися лише на Францію та Німеччину - експерт

Україні не варто сподіватися лише на Францію та Німеччину - експерт

Укрінформ
Україні у зовнішній політиці варто більше уваги приділяти союзникам з Центральної та Східної Європи, щоб впливати на рішення ЄС і протистояти боротьбі з агресією Росії.

Про це французький учений, професор з геополітики, викладач школи бізнесу ICN Олександр Мельник розповів в інтерв'ю Укрінформу.

"Історичні прецеденти нам кажуть, що Захід не втручався - ні у справи Чехословаччини, ні у справи Польщі й Угорщини. На мою думку, Захід обмежуватиметься риторикою, словами, а не справами. Єдині, хто реагуватимуть на це - ті країни, які розуміють українську тематику. Це будуть Балтійські держави, Польща, інші країни Східної Європи та, можливо, Балкани", - зауважив експерт.

На його думку, українській дипломатії не варто сприймати Захід як монолітну спільноту. "Москва не сприймає Захід як єдине ціле і працює з окремими країнами. Можливо якийсь елемент російської стратегії Київ міг би узяти на озброєння. Потрібно використовувати партнерські відносини, з тією ж Польщею, і грати всередині Європи", - додав він. За його словами, не варто робити ставку лише на Францію та Німеччину, навпаки, потрібно використовувати країни Центральної та Східної Європи, які досі зберігають історичну пам'ять.

Французький професор переконаний, що Україні потрібна проактивна політика та люди з історичною пам'яттю.

Більше про можливий розвиток подальшої ситуації, про перспективи повернення Криму, про санкції проти Росії та логіку геополітичних процесів на короткотривалу перспективу у контексті російської агресії в Україні читайте в повному інтерв'ю Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-