Зубко розраховує, що Рада підтримає децентралізацію

Зубко розраховує, що Рада підтримає децентралізацію

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко розраховує на те, що Верховна Рада підтримає цієї осені законопроекти щодо децентралізації.

Про це він сказав на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Голова Верховної Ради пан Парубій визначав два пріоритети роботи парламенту: це децентралізація та дерегуляція. Ми хочемо вже від конкретних слів перейти до справ через прийняття законів", - сказав Зубко.

На його переконання, законодавче забезпечення роботи об’єднаних територіальних громад є надзвичайно важливим, адже за старою радянською системою управління рухатися в Європу неможливо.

"Тому сьогодні реформуванню підлягає не тільки питання взагалі забезпечення громад, а й їх утворення. Я хочу подякувати за агресивну позицію низки народних депутатів минулої сесії, я також очікую на підтримку надалі", - наголосив віце-прем’єр-міністр.

Як зазначила народний депутат Вікторія Пташник, необхідно у четвер в парламенті провести день децентралізації та проголосувати низку законопроектів, які мають суттєвий позитивний вплив на реалізацію реформи місцевого самоврядування та вирішують проблеми об’єднаних територіальних громад.

"Ми не просто просимо, а вимагаємо від усіх керівників фракцій, вимагаємо від Голови Верховної Ради пана Парубія забезпечити такий особистий контроль над тим, щоб депутати у четвер, коли буде проведений день децентралізації, були присутні на своїх робочих місцях, ефективно працювати та ухвалили потрібні нам законопроекти", - сказала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-