Порошенко доручив силовикам розібратися з підпалом Інтера

Порошенко доручив силовикам розібратися з підпалом Інтера

Укрінформ
Президент Петро Порошенко доручив генеральному прокурору Юрію Луценку взяти розслідування подій, що сталися на телеканалі "Інтер" 4 вересня, під особистий контроль.

Про це Глава держави сказав на нараді з керівниками силових відомств, повідомляє прес-служба Президента.

"Я доручив генеральному прокурору взяти розслідування під особистий контроль, бо залишається багато запитань", - сказав Порошенко.

Глава держави також доручив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову докласти максимальних зусиль для забезпечення правопорядку на вулицях Києва і в цілому в Україні і тримати ситуацію на контролі.

"Українська влада здатна, зможе забезпечити безпеку і порядок на вулицях Києва і всієї України. Не буде в будь-якому разі допущено ескалації насильства. Це є наше принципове завдання і я впевнений, що це буде забезпечено. Просив би, Арсене Борисовичу, взяти це під особисту увагу", - сказав він.

"Неприпустимо, щоб хтось вривався (до будівель), підпалював - я впевнений в тому, що це не має жодного відношення до патріотів. Сьогодні це не менше, або навіть більше шкодить Україні, ніж будь-які контакти з провокаторами", - сказав Порошенко.

Президент наголосив, що силові відомства не повинні допустити ескалації насильства, а дії того чи іншого засобу масової інформації мають оцінюватися в рамках закону.

"Разом з тим є абсолютно неприпустимою реалізація сценарію держави-агресора, коли через фінансування з Російської Федерації окремі засоби масової інформації намагаються дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Але реагування на це має бути в абсолютно законний спосіб", - підкреслив Президент.

На переконання Глави держави, для цього Верховна Рада, за ініціативи Ради національної безпеки і оборони, має забезпечити це на законодавчому рівні. "Прошу, Олександре Валентиновичу, скоординувати позицію з парламентом законодавчого забезпечення захисту інтересів у сфері національної безпеки, в галузі стратегічних комунікацій і інформаційної безпеки держави. Прошу взяти це негайно до виконання", - сказав Президент, звертаючись до голови РНБО Олександра Турчинова.

Президент наголосив, що Служба безпеки України має надати відповідне інформаційне і аналітичне забезпечення.

Фото: @poroshenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-