Туреччина заявила про звільнення від ІДІЛ кордону з Сирією

Туреччина заявила про звільнення від ІДІЛ кордону з Сирією

Укрінформ
Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що "всі терористичні організації" відтіснені від сирійсько-турецького кордону.

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

"Хвала Всевишньому, сьогодні наш аспільна з Сирією 91-кілометрова ділянка кордону - від Аазаза до Джераблуса - була узята під контроль", - підкреслив Біналі Йилдирим в ході свого телевізійного виступу.

Повернення контролю над кордоном означає, що екстремістські угруповання, відступу яких домоглася Анкара, не зможуть отримувати зброю та підкріплення за маршрутами, що пролягають через сирійсько-турецький кордон.

Раніше Сирійський центр моніторингу за правами людини, що базується в Британії, повідомляв, що сирійські повстанці за підтримки Туреччини відбили у джихадистів кілька сіл на півночі країни.

У суботу Туреччина відправила нову колону танків в село аль-Раї на півночі Сирії для боротьби з "Ісламською державою".

Турецька армія почала операцію "Щит Євфрату" у середу, 24 серпня, направивши танки, спецназ і авіацію на допомогу Вільній сирійській армії. Ця повстанське угрупування, яке вважається поміркованим, протистоїть "Ісламському державі" і збройним формуванням сирійських курдів.

У неділю стало відомо, що сирійська армія повернула контроль над деякими ключовими об'єктами на південному заході Алеппо.

Фото: slovodel.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-