G20 закликають засудити дії Росії в Україні

G20 закликають засудити дії Росії в Україні

Укрінформ
Лідерам країн Великої двадцятки слід засудити дії Росії в Україні та наполягати на посиленні санкцій проти Кремля.

Таку думку висловив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, передає кореспондент Укрінформу.

«Вкрай важливо, аби лідери Великої двадцятки засудили російську агресію проти України та наполягали на посиленні санкцій проти РФ, поки вона не виведе свої війська і техніку з території України, не деокупує Крим та не припинить перешкоджати роботі міжнародних організацій з моніторингу, які можуть допомогти захистити права невинних цивільних осіб», - сказав Чолій.

На його переконання, учасникам Саміту у Ханчжоу необхідно дати «чіткий, сильний і спільний сигнал», що вони не будуть толерувати грубі порушення Російською Федерацією своїх міжнародних зобов'язань, включно із Хартією ООН та Мінськими домовленостями. «Постійне нарощування Російською Федерацією кількості військової техніки в Криму та загострення військових дій у Східній Україні явно порушують територіальну цілісність України і створюють серйозну загрозу миру і стабільності в світі», - додали у Конгресі.

В українській організації також нагадали, що РФ постійно порушує основні права людини і фундаментальні свободи українців і кримських татар в Криму, Східній Україні і на власній території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-