Геращенко: Українське питання - на порядку денному G20, і стоїть гостро

Геращенко: Українське питання - на порядку денному G20, і стоїть гостро

Укрінформ
Українська держава, на жаль, не входить до G20, тому не представлена на саміті у Ханчжоу. Але світові лідери говоритимуть про Україну - і це дуже важливо. 

Так написала перший заступник голови ВР Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook

"Читаю маніпуляційні заголовки і статті українських ЗМІ у стилі "зрада всьопропало" і якихось невідомих "міжнародників-політологів", мовляв, Україну обговорюватимуть без України. Панство, Україна, на жаль, не входить до G20, тому не представлена на цім саміті. Але важливо, що українське питання залишається на порядку денному. І стоїть гостро", - заявила Геращенко. 

На її думку, важливо, що "лідери нормандського формату Меркель і Олланд не повелися на путінські провокації і чітко заявили, що нормандський формат - це формат 4, а не 3". 

Тому, як зазначає Геращенко, українське питання – окупацію Криму, яку не визнає весь світ, питання окупованого Донбасу і виконання Мінських угод – ставитимуть Путіну під час всіх двосторонніх зустрічей. "Звучатиме воно, як заявили учасники G20, і в інших форматах", - пише Геращенко. 

Перший заступник голови ВР нагадала, що від українського парламенту напередодні було надіслано всім учасникам G20 заяву з вимогою сприяти у звільненні політв'язнів і заручників. 

Разом з тим, "дипломати так само донесли всі сигнали нашим партнерам щодо ситуації в Криму і на Донбасі. І так само Президент України, як інформувала його прес-служба, протягом останніх тижнів мав телефонні розмови з керівництвом Німеччини і Франціі", - наголосила Геращенко.

Як повідомяв Укрінформ, представники української влади передали канцлеру ФРН Ангелі Меркель та президенту Франції Франсуа Олланду списки українських в'язнів у Росії та заручників на окупованих територіях з проханням під час зустрічі у Китаї натиснути на президента Росії, щоб він сприяв звільненню цих людей.

Паралельно керівництво Верховної Ради України надіслало у посольства країн-учасників саміту G20 лист із проханням закликати Росію звільнити заступника глави Меджлісу Ільмі Умерова та усіх інших українських політв'язнів у Росії та в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-